A méhpempő hatása a diétádra, azaz fogyás a tiszta méhpempő segítségével

A méhpempő a hormonokra történő hatásán keresztül, javítani tud az alvásunk minőségén.

Igen, lehetséges, sőt! A tiszta méhpempő sokoldalú és teljes körű támogatást nyújt szervezetünk számára – azaz nem csak immunrendszerünket, szöveteink, bőrünk, hajunk állapotát javítja, de mint igazi szuperélelmiszer, egyensúlyt teremt a szervezetünkben zajló bonyolult biokémiai folyamatok között. Természetes, minőségi tápanyagforrásként pedig nagyban elősegíti a diéta, a fogyás sikerességét. Nézzük, hogyan lehetséges a zsírégetés, azaz a fogyás támogatása a tiszta méhpempő segítségével?

Fogyás a tiszta méhpempő segítségével?

Fogyás, Zsírégetés tiszta méhpempővel

Igen, lehetséges! Mivel az emberek nagy része túlsúllyal, elhízással küzd a fejlettebb országok társadalmaiban, így folyamatos harcot vívnak a kilókkal, és bizony az interneten is megszállottan keresik azokat az anyagokat, étrend-kiegészítőket, melyek a fogyás legjobb és lehetőleg természetes módjait ígérik számukra.

Nem véletlen tehát, hogy a csodálatos fogyókúrás hatásai miatt a méhpempő az egyik legkeresettebb lett rövid időn belül a fogyni vágyók köreiben.

A méhpempő egy természetes, rendkívül tápanyagdús és tökéletes összetételű vegyület, melyet a dolgozó méhek szájmirigyükkel állítanak elő, hogy a „kiválasztott” lárvákat és a méhkirálynőt táplálják és gyógyítsák. A „Royalactin” – vagyis a tiszta méhpempő - egyedülálló komponensei képesek a lárvákat is méhkirálynővé változtatni. A rendkívül összetett és különleges vegyület azonban nem csak számos vitamin – és ásványi anyag pótlásával, hanem emészt segítő enzimjeivel, valamint termogenikus hatásával is bizonyítottan támogatja a fogyási céljainkat.

De hogyan, és miként teszi ezt? Cikkünk hiteles forrásból, Angela Van Alten, táplálkozási szakember írásának alapján készült, melynek alapján a tiszta méhpempő fogyás irányú céljainkra 4 féle módon is képes pozitívan hatni. Lássuk!

1. Csökkenti a koleszterinszintet

Zsírégető méhpempő rendelés

A méhpempő egyik legfontosabb alkotóeleme a lecitin, hatékonyan csökkentheti a koleszterinszintet, elősegítheti az emésztést és javíthatja a máj működését. Mindezek pedig segíthetnek a fogyás terén.

A közelmúltban elszánt tudósok egy csoportja elkezdte komolyabban megfigyelni a méhpempő speciális vegyületeit, és rájöttek, hogy bizony a méhpempő nem csak a máj méregtelenítésében és az emésztési folyamatokban segíthet, de akár még „termogenezist” is indukálhat.

Egy másik kutatás – ezt ugyan egereken végezték, nem embereken - a méhpempő fehér zsírszövetre („rossz zsír” és a barna zsírszövetre („jó zsír”) gyakorolt ​​hatásokat vizsgálta.  A barna zsír abban különbözik a fehér zsírtól, hogy vasat tartalmaz és szükséges testünk hőtermeléséhez. Leggyakrabban az izomszövetben következik ez be, bár testmozgás révén a fehér zsír barna zsírrá alakul.
A tanulmány azt fedezte fel, hogy amikor a méhpempő-kiegészítést az egerek magas zsírtartalmú étrendjéhez hozzáadták, az elnyomta a fehér zsírszövet (vagyis a „rossz zsír” felhalmozódását, ugyanakkor nem csökkentette a barna zsírszövet (a „jó zsír” mennyiségét.) Röviden, úgy tűnik, hogy a méhpempő a „rossz zsír” felhalmozódását célozza meg, és pontosan erre van szükség a testsúly kontrollálásához anélkül, hogy befolyásolnánk az energiaszintet illetve az egyéb anyagcsere funkciókat.

2. Fokozhatja az anyagcserét

Angela Van Alten, táplálkozási szakember – aki nem mellesleg egy méhész lánya – cikkében arra is kitért, hogy a kaptárból származó szuperélelmiszerekről – azaz a tiszta, organikus méhpempőről - szóló tanulmányokból egyre több lát napvilágot a „rossz zsírok” megcélzásának, a zsírégetés növelésének és a vércukorszint szabályozásának képességével kapcsolatban.

A méhpempővel és a túlzott súlygyarapodással kapcsolatos nyugati kutatások csak az utóbbi években váltak rendszeressé, annak ellenére, hogy a hagyományos kínai orvoslás már évszázadok óta hirdette és publikálta ezt, illetve más egyéb pozitív hatásokat is a méhpempőt illetően.

Minden egy 2012-ben elvégzett vizsgálattal kezdődött, ahol a méhpempő testtömegre gyakorolt ​​hatását mérték a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő nőknél. A kutatás – többek között - feltárta, hogy a napi 1000 mg-os adagban méhpempő kiegészítést fogyasztó betegeknél jelentős súlycsökkenés volt tapasztalható, míg a placebót szedő kontrollcsoport súlya ez alatt enyhén vagy elenyészően nőtt. Ebből tehát úgy tűnik, hogy - legalábbis a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő női betegeknél - a méhpempő hatékonyan segíthet az anyagcseregondok okozta súlynövekedés kezelésében.

3. A méhpempő segít az éhségérzetünk csökkentésében is

A zsírégető méhpempő

A jóllakottság érzése sok diétás étrend mellett nagy kényelmetlenséget tud okozni. A csökkentett kalóriabevitel gyakran csökkenti a táplálékfelvételt, aminek következtében az étkezés után éhesnek és elégedetlennek érezheti magát a diétázó. Ha pedig nem érezzük magunkat jóllakottnak, az negatívan befolyásolhatja személyes jólétünket, s később ez akár túlevéshez is vezethet.

Egy erre vonatkozó, placebo-kontrollos vizsgálatban a résztvevők vagy egy bizonyos napi adag méhpempőt, vagy pedig placebót kaptak 8 héten keresztül. Minden csoportban 30 fő vett részt. A vizsgálat végén azok, akik méhpempőt szedtek, nagyobb jóllakottságról számoltak be, mint a kontrollcsoport tagjai.

Ez is azt jelzi, hogy a tiszta méhpempő értékes része lehet a sikeres fogyókúrának. Ha az étkezés utáni jóllakottság hiánya problémát jelent számunkra a diéta során, a méhpempő ebben is a segítségünkre lehet! Ami nem is csoda: hiszen vitaminokban, ásványi anyagokban, fehérjékben, kollagénben is gazdag – egészen pontosan 29 aminosavat és aminosav-vegyületet tartalmaz, köztük az összes, számunkra létfontosságú aminosavakat, zsírtartalma pedig több szempontból nézve is egyedülálló…

Energizáló és kielégítő hatásai pedig hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a nap folyamán jobban táplálkozzunk, többet mozogjunk, és mindent együttvéve: még sikeresebbek lehessünk fogyási céljaink elérésében.

4. A méhpempő, mint termogenikus zsírégető?

Méhpempőt fogyasztó hölgy

Nos, igen, bebizonyították, hogy a tiszta méhpempő rendelkezik egyfajta termogenikus hatással! A termogenezis egy természetes és biztonságos folyamat, amely testünkben folyamatosan zajlik.

Ez tulajdonképpen a zsírok természetes módon történő belső elégetését jelenti, és vannak olyan élelmiszerek, illetve olyan vegyületek, melyek ezt a folyamatot képesek fokozni. Ha szereted a zöld teát, vagy rendszeresen fogyasztod azt akár kapszula formájában, ez is termogenezist indukál. Ugyanez vonatkozik a kávéban és a cayenne borsban található más vegyületekre is.

A piacon található összes „zsírégető” termék ugyanazon a mechanizmuson keresztül működik.

Ha már járatos vagy a piacon fellelhető diétás „csodaszerek” világában, akkor bizonyára nem ismeretlen fogalom számodra a „termogenikus zsírégetők” kifejezés. Ez nagyon izgalmas, mert a fokozott termogenezis nagyon fontos az anyagcsere fellendítésében és a testzsír elégetésében.  Nos, ezek a vegyületek mind ezen alapelven működnek, és a zöld tea, a kurkuma, vagy a cayenne mellett a méhpempő termogenikus zsírégetőként működik többek közt a szervezetünkben.

A tudósok egy csoportja pedig vállalkozott annak megállapítására, hogy a méhpempőben található HDAA és HDEA vegyületek vajon képesek-e aktiválni az emberi sejtekben található speciális fehérjéket. Ezeknek a fehérjéknek az aktiválásával fokozódik ugyanis az a „hőégetési folyamat”, amely a fent leírt fokozott zsírégetéshez vezet. Amikor a tudósok megmérték, hogy a tisztaméhpempő vegyületei mennyivel növelték az anyagcserét fokozó speciális fehérjéket, hatalmas növekedést találtak!

Persze, mindezt személyre szabottan érdemes kitapasztalnunk – ugyanis a tanulmány nem utalt arra, hogy mennyi méhpempő kellett ahhoz, hogy kiváltja ezt a megnövekedett termogenikus sebességet, illetve azt sem tudtuk meg belőle, hogy mindezt kémcsövekben tesztelték, vagy élő szervezetben.

A táplálkozási tanácsadó épp ezért azt javasolja számunkra, hogy a korábbi tapasztalatokból kiindulva a méhpempő azon dózisa alapján, mely más állapotokra is kedvező terápiás hatást gyakorol, naponta több gramm méhpempőt kell bevenni ahhoz, hogy súlycsökkenést érhessünk el. Vagyis, a javasolt mennyiség 3-5 gramm naponta.

Természetesen a sovány fehérjékből, valamint a friss gyümölcsökből, zöldségekből álló étrend fogyasztása, a cukor, a finomított szénhidrátok kerülése fontos mindemellett, hiszen ez fogja alapvetően beindítani a fogyást, vagyis a zsírégetés folyamatát, a méhpempő pedig támogatja diétánk eredményességét.