A Méhpempő használat szabályai

Hasznos, betartandó tanácsok, friss tiszta méhpempő fogyasztása előtt és alatt.

A Méhpempő nem édes, inkább savas az íze, és kásásnak tűnik. Magas a zsírsav és az aminosav tartalma. Érdemes az alábbi néhány dologra odafigyelni, ha méhpempőt fogyasztunk.

Nyelv alatti felszívódás

A méhpempőt ajánlott szájban tartani pár percig a lenyelés előtt. Azzal, hogy nem nyeljük le, hanem hagyja a nyálkahártyákon keresztül felszívódni, a méhpempőben lévő hatóanyagok nagyobb hatásfokkal kerülnek be a szervezetünkbe. A felszívódás átlagos időtartama kb. 5 perc. Ez idő alatt sok nyál termelődik, amit fokozatosan le nyelhetünk.

Ne érintkezzen fémmel

Méhpempő és hasmenés

A méhpempőt ne fogyasszuk fém kanállal, használjunk fából vagy műanyagból készített eszközt, mivel a méhpempőben rengeteg természetes sav van, ami fémmel érintkezve károsodhat.

A Mannavita Tiszta Méhpempőcsomagolásban talál 2 darab műanyag adagolókanalat, egy 0,5 grammosat és egy 1 grammosat. Ezek segítségével biztonságosan tudja a megfelelő mennyiséget adagolni.

Méhpempő és hasmenés

Amikor először használ pempőt, előfordulhat, hogy az első napokban közérzete romlik, fejfájás is jelentkezhet. Ekkor lehetőleg nem szabad a Méhpempő fogyasztását abbahagyni, mivel a kellemetlen időszak legtöbb esetben csak néhány napig tart, majd azt követően gyors és markáns javulás következik be a szervezetben.

Az is előfordulhat, hogy a Méhpempő fogyasztása miatt a kezdeti időszakban enyhe hasmenés jelentkezik, mely egyébiránt a sejtek tisztulási folyamatának természetes velejárója, tehát nem kóros, el fog múlni. A hasmenés a fertőzéses betegségek hasmenéseitől eltér, nem okoz jelentős vízveszteséget és nem fájdalmas

Napi 2 gramm feletti Méhpempő adag szedésének szintén lehet átmeneti hasmenéses hatása. A hasmenés időszakára le lehet csökkenteni az adagot a felére.

Méhpempő mézben

Méz és Méhpempő

A Méhpempő kémhatása a B5-vitaminnak és a benne lévő 10-HDA savnak köszönhetően aránylag alacsony, 4-es pH-értékű, így aki gyomorfekély, gyomorsav túltengés, emésztési zavarok vagy más gyomorbetegségben szenved, nem tudja fogyasztani önmagában a pempőt.

Nekik, vagy bárki másnak aki szereti a mézet, ajánlott a Méhpempő mézzel történő vegyítése és fogyasztása. A méz semlegesíti a Méhpempő savasságát. Fontos az is, hogy a méz amivel a Méhpempőt elvegyítjük, tiszta, vegyszermentes, jó minőségű legyen. Erre a leg ideálisabb a pergetett méz, azaz a nyers méz.

Ha egy azonnal fogyasztandó adagot akarunk kikeverni, minden egyes kanál mézhez, 1 gramm méhpempőt keverjünk.

Tárolás hűtőn kívül

A méhpempő, mézben keverve, tárolható hűtőn kívül is. 2-5%-os keveréket ajánlott készíteni.

A 2%-os koncentráció a következő keveréseknek felel meg:

  • 100 gramm méz - 2 gramm méhpempő
  • 250 gramm méz - 5 gramm méhpempő
  • 500 gramm méz - 10 gramm méhpempő
  • 1 kg méz - 20 gramm méhpempő
  • 5 kg méz - 100 gramm méhpempő

Az 5%-os koncentráció a következő keveréseknek felel meg:

  • 100 gramm méz - 5 gramm méhpempő
  • 250 gramm méz - 12 gramm méhpempő
  • 500 gramm méz - 25 gramm méhpempő
  • 1 kg méz - 50 gramm méhpempő
  • 5 kg méz - 250 gramm méhpempő

Javaslat: Reggel éhgyomorra egy kiskanál Méhpempős mézet szopogassunk el lassan. Ez különösen egészséges, mivel a nyálban lévő ptialin enzimek segítenek megindítani az emésztést, valamint semlegesítik a savtartalmat.

Méhpempő mással

Amennyiben nem így óhajtjuk fogyasztani a Méhpempőt, teába, kefirbe vagy tehén túróba keverve is fogyaszthatjuk. A tea esetén, langyos teába keverjük. Gyümölcs turmixokba is lehet keverni.

A méhészeti termékek együttes keveréke, így a propolisz, virágpor, méz és Tiszta Méhpempő vegyítése, igazi természetes erősítő, mind testnek, mind léleknek.

A Méhpempő hatásait és tulajdonságait a virágpor felerősíti, kedvezően kiegészíti, így ajánlott akár virágporral együtt is fogyasztani. A Mannavitától rendelhető nyers virágpor is, mely olyan virágpor, ami nincs kiszárítva, teljesen abban az állapotában van, ahogy a méhek azt a virágokról leszedték.

A Méhpempő biztonságos fogyasztása

Méhpempő biztonságos fogyasztással

A Méhpempőt nyugodtan fogyaszthatjuk, komoly mellékhatása nincs, gyógyszerekkel nem összeférhetetlen. Amennyiben gyógyszeres kezeléssel egyszerre fogyasztjuk, úgy ebben az esetben a Méhpempő segíti a tabletták hatóanyagainak hatékony felszívódását, erősíti a hatásukat. Ha sokféle gyógyszert szed és esetleg sejti, hogy gondot okozhat, orvossal is egyeztessen a fogyasztás megkezdése előtt.

Aki allergiás a virágporra, ritkán szokott allergiás lenni a méhpempőre. Nagyon sok pollen allergiás, szedi a méhpempőt, a pollen allergia tüneteinek csökkentéséhez.

Amennyiben Méhpempő kúrát tartunk, nyugodtak lehetünk, félelem nélkül fogyaszthatja bárki, így a gyermekek, a terhes nők, a fiatalok, az idősek vagy a középkorúak is. 

Mindenkire jó hatással van ez a csodálatos táplálékkiegészítő termék. A túladagolástól sem kell félni, mivel nagyobb mennyiséget fogyasztva sem ártalmas.

A terhesség utolsó ⅔-ában nem ajánlotta  fogyasztása.

Méhpempő tápanyagokkal

A Méhpempőt fogyaszthatjuk más természetes anyagokkal, növényekkel, tápanyagokkal egyszerre. Az ilyen anyagok hatékonyságát a legtöbb esetben a Méhpempő fokozza: aloe vera, noni gyümölcs, homoktövis, búzafű, vitaminok, ásványi anyagok, omega-3, flavon készítmények (gyümölcskivonatok), spirulina alga, glükozamin, magolajok, máriatövis, echinacea, maca növény, ginseng, olajfalevél, grapefruit, gyógyteák stb.

A Méhpempő tárolása

A Méhpempő számára a legideálisabb hőmérséklet a 2 Celsius-fok, így hűtőben vagy hideg kamrában tároljuk. Fontos, hogy a méhpempőt ne fagyassza le, tehát ne tegye mélyhűtőbe.

Virágpor és méhpempő
A nagyításhoz, nyomjon a képre