Miért ennyire értékes a Méhpempő?

A méhpempő értéke, kutatások, gyógyhatása. A méhpempő egy vitaminkoktél.

A Méhpempő értéke

Két Egyiptomi doktor, Dr. A. Abdelhafiz és J. Muhamad 2008-ban tette közzé kutatásainak eredményét, mely kutatást 99 személyen végezték el. Egy Méhpempő és méz keveréket állítottak elő 1:2 arányban, amelyből 5 grammot, kb. egy kiskanállal, behelyeztek az első csoport hüvelyébe a szexuális kapcsolat előtt.

A másik csoport a hagyományos mesterséges intrahüvelyes megtermékenyítést használta. Meglepő módon a megtermékenyítés 8,1%-al volt nagyobb a keveréket használó csoportnál.

Nem véletlen tehát, hogy az ősi kínai császárságban például a Méhpempőnek tulajdonították a hosszú élet titkát, az egyiptomi fáraók papjai pedig úgy használták, mint valami mindenre jó csodaszert.

A Méhpempő Vitaminkoktél

A Méhpempő mint vitaminkoktél

A többi termékhez hasonlóan a Méhpempő mint egy nagyszerű táplálékkiegészítő esetében sem szabad elfelejtenünk, hogy az összetétele számos tényezőtől függ. Befolyásolja azt, hogy honnan származik, mikor gyűjtötték, csakúgy, mint a méhek biológiai tulajdonságai. Azonban minden esetben elmondhatunk néhány alapvető jellemzőt.

A Méhpempő körülbelül 66%-ban tartalmaz vizet, cukrot, mint glükózt, fruktózt, szacharózt, maltózt stb. pedig átlagosan 15%-ban. A Méhpempő 5%-át lipidek teszik ki, a többit pedig aminosavak.

Emellett sokféle vitamint, leginkább a B-csoportba tartozókat találhatunk a méhpempőben. A Méhpempő a B5-vitaminban leggazdagabb táplálékunk. Ez a vitamin felelős az izomsejtekben, májban, vesében, agyban található sejtek anyagcseréjéért. Nagy mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat és nyomelemeket, kalciumot, rezet, vasat, foszfort, nitrogént, szilíciumot és ként. Utóbbiak alapvető szerepet játszanak szervezetünk működésében, ugyanis számos olyan reakcióért felelősek, amelyek az anyagcserét irányítják.

Végül néhány olyan összetevő, amely csak egészen kis mennyiségben található meg a Méhpempőben, de így is rendkívül fontosak, így antibakteriális és antibiotikus összetevők, elő-hormonok és a szervezet növekedésért felelős anyagok.

A Tiszta Méhpempő különleges tulajdonságainak és összetevőinek kutatása a mai napig folyik. Orosz kutatók nemrégiben fedezték fel, hogy ribonukleinsavat - RNS - és dezoxiribonukleinsavat - DNS - is tartalmaz, amely az emberi szervezet sejtjeinek felépítésében játszik döntő szerepel. [1.]


A Méhpempő gyógyhatása

Habár az aminosavak, vitaminok, nyomelemek mennyisége a méhpempőben nem túl jelentős, mégis nagyon fontos szerepet játszanak a minőségük miatt. Gyulladáscsökkentő és baktériumölő hatásán kívül klinikai kísérletek azt bizonyítják, hogy a Méhpempő számos kiváló tulajdonsággal rendelkezik. A méhpempő hatásairól betegségek esetén, itt olvashat bővebben.

Először is, javítja a sejtek anyagcseréjét és a szervezet általános állapotát, energiát ad. Az agyalapi mirigyre és a mellékvesére gyakorolt hatásának köszönhetően segít legyőzni a depressziós állapotot, az erőtlenséget, az idegkimerültséget és a fizikai fáradtságot

Étvágytalanság, vérszegénység esetén, illetve betegség, műtét utáni lábadozási időszakban segíti a súlygyarapodást, és nemcsak a fizikai állapotot erősíti, de növeli a vitalitást, lassítja a szervezet és a bőr öregedését.

A Tiszta Méhpempő szíverősítő hatású - erősíti az izmokat -, tágítja az ereket és kiegyenlíti az ütőerekben levő nyomást. A Méhpempő növeli a máj védelmét és a kísérletek azt mutatják, hogy hatásos nyombélfekély esetén is.

Összefoglalva tehát elmondhatjuk, hogy a Méhpempő kiváló stimuláló szer, erősebbé, kiegyensúlyozottabbá tesz, jó közérzetet biztosít, különösen idegrendszeri problémák esetén jó vitalizáló szer.

Jó eredményekkel használható vérszegénység, impotencia, a szervek, a bőr és a haj korai öregedése, depresszió, kimerültség esetén is. Termékenység fokozáshoz és terhesség alatt is javasolt a fogyasztása, mert védi a májat, szabályozza a bélműködést, kiegyensúlyozza az idegrendszert, és a biokémiai összetevői szabályozzák a méhösszehúzódásokat. [2.]