Tiszta méhpmepő vásárlás Jobb alvás méhpempővel • A Progeszteron és a melatonin

Az alvást segítő hormonokMa már tudjuk, hogy az alvás, különösen a mély alvás fázisai igen fontosak a szépség és az egészség szempontjából. Azonban az álmodó (REM) szakaszoknak is van jelentőségük testi-lelki egészségünkben. Az álmok nyilvánvalóan segítenek a pszichikai regenerálódásban, új cselekvési és gondolkodási lehetőségek feltárásában.

Az alvás REM fázisában, amelyet magas kortizoltükör kísér, bizonyos mértékben osztályozzuk a nap folyamán összegyűlt információkat és élményeket. Ezeknek az adatoknak az elraktározása aztán a mély alvás szakaszában történik, amikor - a tobozmirigy hormonjának, a melatoninnak az irányításával - több növekedési hormon választódik el.

Ébredés előtt aztán az ACTH "ébresztő hormon" koncentrációja növekedik meg. Az ACTH a vérárammal a mellékvesekéreghez kerül, ahol serkenti a kortizolkiválasztást. Ez pedig felszabadítja a test energiatartalékait: ideje felkelni!

A melatonin

Ez a hormon a neuropeptidekhez tartozik, közeli rokonságban áll a szerotonin neurotranszmitterrel. Alvást elősegítő hatása van. Amikor alkonyatkor a nappali fény csökkenéséveI megindul a melatonintermelés, egyértelmű üzenet járja be a testet: anyagcsere, pihenj! Ennek a hormonnak köszönhetően tudjuk éjjel kipihenni magunkat.

A melatonin elválasztása nem az alvástól függ, hanem kizárólag a világosság-sötétség ritmusától. Ha "belső óránk" összezavarodik, mint például a jetlag (időeltolódás okozta) tünetegyüttes, az éjszakai műszakban dolgozók alvászavarai vagy a vakok (hiszen a világosságsötétség ritmusát a szem recehártyája közvetíti az agynak) esetében, akkor melatonin adása segíthet. Ez a csökkent melatoninszint következtében fellépő alvászavarokra is érvényes.

A melatonin fiatalon tart, vagyis: néhány fokkal alacsonyabb teljesítményre kapcsolja a sejtek erőműveit, így megakadályozza az energiapazarlást és az idő előtti elhasználódást. Ezenkívül a melatonin csökkenti a testhőmérsékletet, ami lehetőséget ad a szervezetnek a sejtekben szükséges javítások elvégzésére,
mert amíg az energiafelhasználás és -termelés csúcsra jár, alig van rá kapacitás.

Az évek során a test elveszíti azt a képességét, hogy éjszaka csökkentse hőmérsékletét. Ez lehet az egyik oka annak, hogy sok idős ember reggel nem érzi magát igazán kipihentnek.

Összes videó megtekintése »

Progeszteron

A progeszteron elősegíti a megérdemelt alvást. Akár a lélek gyógyszerének is nevezhetnénk. Ez a hormon kiegyensúlyozóan hat, mert serkenti a mielin-hüvelyképződést - amely bizonyos mértékben az idegek védőruhája -, és melt az agyban a test saját opiátjainak termelését ösztönzi, amelyek fájdalomcsillapító, kiegyensúlyozó és nyugtató hatásúak. Azt, hogy milyen hatékonya testnek ez a saját anyaga, az a tény is igazolja, hogy császármetszés esetén kevesebb altatószerre van szükségük azoknak a szülő nőknek, akiknek vérében magas a progeszteron koncentrációja.

A gyerekek alvás közben nőnek

A gyerekek a szó szoros értelmében alvás közben nőnek: a szomatotropin nevű növekedési hormon is az éjszakai pihenés idején szabadul fel. Ráadásul befolyásolja az alvás mélységét és szerkezetét, vagyis a REM és a Non-REM fázisok váltakozását is.

Az ösztrogén és a prolaktin hatása az alvásra

Az ösztrogénhiány a közismert vegetatív idegrendszeri panaszok mellett az alvás szerkezetét is megváltoztathatja. A REM szakaszokat megrövidítheti és ha az álmok hiányoznak alvásunkból, az érzelmi élet zavart szenved. Azért, hogy kialudjuk magunkat, a kellő ösztrogénszint felel.

Az éjszakai órákban fokozódik a prolaktin (tejelválasztó hormon) kiválasztása (férfiakban és nem terhes nőkben is). Szerepük ez esetben a szorongás oldása, valamint az immunvédekezés serkentése, a nyiroksejtek vírusölő képességének növelése.

A stresszhormonok napi ingadozása, valamint a hajnali világosodás tobozmirigyre gyakorolt hatása ébreszti fel az alvó embert. A tobozmirigy ugyanis a világosság hatására megszünteti a melatonin termelését, míg a stresszhormonok fokozottabb kiáramlása megkezdi a szervezet üzembe helyezését. Emeli a vérnyomást, fokozza az anyagcserét stb.

A legtöbb hormon aminosavakból felépülő fehérjéből vagy koleszterinből származik.
Bármely hormon alacsony szintje a kiegyensúlyozott életmód felborulását eredményezheti. A méhpempő képes arra, hogy rávegye a szervezetet annak a hormonnak a termelődésére, amelyből az éppen hiányt szenved.

Ide érdemes továbblépni az oldalon:

A méhpempőnek a gyógyhatásaiGyógyító hatásokTudja meg azt, hogy ez a csodálatos anyag, mennyi mindenben is segíthet.Méhpempő vásárlásMegnézem a kiszereléseketEzen az oldalon bemutatjuk, milyen kiszerelésekben vásárolhat méhpempőt.

Kiszerelés és árak

ÚJ CIKKEK
Ide kattintva, rendelhet Méhpempőt A Tiszta méhpempőt adalék és tarótósítószer hozzáadása nélkül helyezzük az üvegcsékbe.
A változat ellenőrzőtt, megfelel az érvényben lévő európai mezőgazdasági normáknak.
Ha sürgős: +36 70 / 7733 059

Méhkenyér
A Méhpempő A Méhpempő Gyógyhatása Vélemények a Méhpempőről Árak és SzállításRendelésKitől veszem?Igazolások
Minden jog fenntartva © Mehpempo.hu