Tiszta méhpmepő vásárlás Az acetilkolin jótékony hatásai • A gyógyító méhpempő

Az AcetilkolinAz acetilkolin az aminoalkoholok közzé tartozó vegyület, amely egyes idegvégződésekben, pontosabban a kolinerg idegrostokban szabadul fel.

Az acetilkolin, az elsőként felfedezett neurotranszmitter molekula. Mind a perifériás mind a központi idegrendszerben ingerületátvivő anyagként működik, sok fajban köztük az emberben is. Az acetilkolin az autonóm ganglionok neurotranszmittere.

Pénzvisszafizetési garanciaAz acetilkolinnak közvetve vagy közvetlenül számos agyi funkcióban kiemelkedő szerepe van.
A kutatók és orvosok által a jelenleg ismert legjobb természetes acetilkolin forrás a méhpempő, amely az acetilkolinon túl, számos olyan tápanyagot - például B-vitamin komplex tartalmaz - melyek együttműködnek az acetilkolinnal agyunk és idegrendszerünk egészségesebb működésében.

Az acetilkolinnak számos fontos szerepe van a szervezetünkban. Az acetilkolin révén tevődik át az izomrostokra az idegingerület. A felszabaduló acetilkolin az idegvéződéseknél mindíg jelen lévő bontó enzim, a kolinszteráz hatására, hamar kolinra és ecetsavra bomlik. Mindezek következtében pozitív hatással van az izomműködésre, a humorális szabályozásra és a vegetatív idegrendszerre.

Összes videó megtekintése »

Az acetil-kolin elősegíti a szándékos mozgásokat, a külső
ingerek érzékelését, irányítja az információk feldolgozását, az éhség- és szomjúságérzetet és olyan szellemi teljesítményeket, mint a kritikai és ítélőképesség.

Az acetilkolin gyakori előfordul a hippokampusz (előagy) új emléknyomok képződéséért felelős területén. Amennyiben alulműködnek az előagy acetilkolin termelő sejtei, úgy kialakul az Alzheimer-kór. Minél kevesebb az acetilkolin termelés annál súlyosabb az emlékezetvesztés.

Az acetilkolin előfordul a vázizomrostokon végződő szinapszisokban is. Vannak olyan kémiai szerek, amelyek befolyásolják az acetilkolin jelenését és izombénulást okozhatnak.

AcetilkolinA hadászati ideggázok és sok rovarírtó szer bénulást okozhat, mivel roncsolják az acetilkolint lebontó enzimet.

Az acetilkolin felszaporodása megakadályozza a szinaptikus átvitelt.

A botulinum baktériumok, melyek a helytelenül tárolt ételekben fordulnak elő, gátolják az ideg-izom szinapszisok acetilkolinreceptorait, ezáltal megbénulnak a légző izmok, ami akár halált is okozhat.

Az acetilkolinból termelődő kolin hatása

A kolin a B-vitamin komplex tagja, lipotróp azaz zsírokat emulgáló hatású anyag. A kolin elősegíti a zsírok és a koleszterin gyorsabb felszívódását a szervezetben. Azon ritka anyagok egyike, amely képes áthatolni a vér-agy gáton, ezáltal védve az agyat.

A kolin közvetlenül táplálja az agysejteket, csökkenti a vér koleszterinszintjét.

A kolin nagyon sok biológiai folyamatban jelen van. Foszfatidil-kolinként megőrzi a sejthártya épségét, és olyan alapvető élettani működésekben működik közre, mint a sejtek információ-átadásai, energiaellátása, illetve a sejten belüli kommunikáció. Nem megfelelő kolin bevitele ezeket a folyamatokat hátrányosan érintheti.

A kolin ezenkívül részt vesz a sejtstruktúrák és -funkciók megőrzésében is. 

A kolin valójában a B-komplex egy tagja, csak azért nem szokták a B-vitaminok közé tenni, mivel nemcsak külső forrásból tud szervezetünk hozzájutni, hanem képes szintetizálni is azt.

Az emelkedett homocisztein szint jelentősen megnöveli az érelmeszesedés kockázatát, csakúgy mint egyéb kardiovaszkuláris vagy idegrendszeri rendellenességekét. A kolin szerepe abban van, hogy belőle jön létre a betain egy oxidációs folyamat révén, mely anyag jelentősen csökkenti a homocisztein szintjét, L-methionine-t szintetizálva abból.

A kolin védi a májat, segít ellátni méregtelenítő feladatát, erős megterhelés esetén (alkohol, drog) valamelyest csökkenti a káros hatásokat, valamint megakadályozza a zsírok lerakódását a szervben.

A kolin a zsírégetést is segíti, fokozván a szervezet zsírfelhasználását, ezáltal diéta mellett támogathatja a zsírvesztést. (Különösen inozitollal.)

A kolinnal nagyban csökkenthető az epekövek kialakulásának valószínűsége.

A kolin egyike azon kevés anyagoknak, amelyek át tudnak hatolni a vér-agy gáton, amely többek között megvédi az agyat a napi étrend változásainak hatásaitól.

A kolin hiánytünetei érintik az agyi folyamatokat, az emlékezetet is. Aki nem képes tartós koncentrációra, feledékeny vagy gyakran szenved fejfájástól, jogosan gyanakodhat kolin hiányra

Ha kevés az acetilkolin

Az agyban az idegsejtek intelligens párbeszéde kémiai anyagokkal, a többi között acetilkolinnal történik. Az acetilkolin pályákhoz kötött, amelyek behálózzák az agykérget és a memóriaközpontot.

Az előagy acetilkolin termelő sejtjei, ha alul működnek, kialakul az Alzheimer-kór. Minél kevesebb az acetilkolin termelés annál súlyosabb az emlékezetvesztés.

Az acetilkolinnak számos agyi funkcióban van szerepe. Megállapították, hogy a méh agyszö­vetei 1 óra alatt 5 mg acetilkolint szintetizáltak.

Acetilkolinnal végzett kísérletek azt bizonyítják, hogy a méhpempő 1000-szer annyi ace­tilkolint tartalmaz, mint a méz.

Az acetilkolin hatása a Méhpempő öregedésével csökken, de összefüggés­ben van savtartalmával és hőfokával is. Meghatározó szereplője a gonadotrop hormon, melynek feladata a petefészek stimulálásával az ösztrogén, a női hormon termelésének elősegítése. Illetve a parotin hormon, amely serkenti a sejtek anyagcseréjét a szervezetben, ezáltal az egész test megújulását szabályozza.

Az acetilkolin története

Elsőként Henry Hallett Dale szonosította 1914 -ben a szívre gyakorolt hatását. Otto Loewi állapította meg róla, hogy neurotranszmitter, aki először a vagusstoff nevet adta neki, mivel a a bolygóidegből (nervus vagus) választódik ki. 1936-ban mindketten Nobel-díjat kaptak munkájukért.

Ide érdemes továbblépni az oldalon:

A méhpempőnek a gyógyhatásaiGyógyító hatásokTudja meg azt, hogy ez a csodálatos anyag, mennyi mindenben is segíthet.Méhpempő vásárlásMegnézem a kiszereléseketEzen az oldalon bemutatjuk, milyen kiszerelésekben vásárolhat méhpempőt.

A goji bogyó hatásai + vásárlás Milyen problémák esetén ajánlott a goji bogyó fogyasztása? Mannavita Prémium goji bogyó + ital.

Kiszerelés és árak

2,5% 10-HDA tartalmú Valódi Méhpempő

ÚJ CIKKEK
Ide kattintva, rendelhet Méhpempőt A Tiszta méhpempőt adalék és tarótósítószer hozzáadása nélkül helyezzük az üvegcsékbe.
A változat ellenőrzőtt, megfelel az érvényben lévő európai mezőgazdasági normáknak.
Ha sürgős: +36 70 / 7733 059

Méhkenyér

Nyers virágporos oldalak

A Méhpempő A Méhpempő Gyógyhatása Vélemények a Méhpempőről Árak és SzállításRendelésKitől veszem?Igazolások
Minden jog fenntartva © Mehpempo.hu

Jogi nyilatkozat (Prominent Disclaimer): Az oldalon megtalálható információk, oktatási célt szolgálnak. Kérjük ne kizárólag ezen az oldalon feltüntetett információkra támaszkodjon és a termék használata és fogyasztása előtt mindíg olvassa el a címkén feltüntetett figyelmeztetéseket, adagolási javaslatokat. Kérem vegye figyelembe, hogy az oldalon taglalt termékek, nem helyettesitík a vegyes étrendet és a változatos életmódot. Méhészeti termékekre való allergia esetén, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét. Nyilatkozunk arról, hogy a termékeken feltüntetett alkalmazásra és fogyasztásra vonatkozó információk, megegyeznek az ezen a weboldalon feltüntetett információkkal. Kérjük vegye figyelembe, hogy az oldalon megtalálható információk, az egészségügyi hatóságok által nem ellenőrzöttek. Kérjük vegye figyelembe, hogy az aktuális hatályban lévő magyarországi és közösségi törvények alapján, a méhészeti termékek nem rendelkeznek semmilyen gyógyhatással, így nem alkalmasak betegségek kezelésére, vagy megelőzésére. A weboldaon feltüntetett információk, reklám és hivatkozási céllal kerültek feltüntetésre és nem helyettesítik egy orvos, egy gyógyszerész vagy egy engedéllyel rendelkező természetgyógyász tanácsát. Ne használja az oldalon lévő információkat öndiagnózisra.